Председателят на Управителния съвет на баскетболния Берое Васил Кифев сподели, че очаква истинско дерби с Левски Лукойл в мача между двата тима от 14-ия кръг на НБЛ.

Срещата е на 12-и януари, събота в Стара Загора от 19 часа.

„На всички трябва да е ясно, че това е дерби, но първенството не завършва с тази среща, така че не е нужно излишно драматизиране. Двата отбора вече изиграха най-резултатния двубой до момента в НБЛ. Работа на Любо Минчев и екипа му е да намерят силните и слабите страни на противника. Ние вече приличаме на отбор, които има цел, облик. Отбор, който може и знае как да побеждава. Разчитаме много на шестия играч, това са нашите верни фенове, които могат да ни дадат сили и гръб в труден момент”, заяви Кифев пред клубния сайт на БК Берое и добави:

„Това е взривоопасен мач, както и да го погледнеш. Отношението на ръководството на клуба към феновете, и обратното, е доста по-различно от това, което виждаме по стадионите. Бих казал, че ние сме едно от местата, където не желаем баскетболът да се футболизира. Говорим за онази неприятна и отблъскваща страна на футбола с ексцесиите по стадионите и т.н.”

„Нашите състезатели играят с много енергия в защита, биткаджии са и правят всичко по силите си да допуснем възможно най-малко точки. Затова нещата се получават и специалистите към момента ни дават положителни оценки като представяне. Моето мнение е, че част от нашите противници имат по-добри единици като играчи, но ние се отличаваме и ги превъзхождаме и с колективната игра и себераздаването в защита”, каза още Кифев.