Президентът на Българската федерация по баскетбол Михаил Михов показа, че все пак не е съвсем „на Вие” със спорта, който управлява. Босът неведнъж е признавал, че не е тесен специалист, но снощи след тренировката на националния отбор демонстрира, че владее някои движения с оранжевата топка.

Михов и дясната му ръка Георги Глушков посетиха заниманието на експерименталната селекция на Росен Барчовски, придружавайки консултанта Светислав Пешич. Пешич изгледа следобедната тренировка, обменяйки често мнението си с вицепрезидента на Черно море Симеон Варчев, а сподели визията си и с треньорите Барчовски, Георги Младенов, Любомир Минчев и Георги Димитров.

След приключването на двучасовата тренировка, докато специалистите обсъждаха видяното от 15-те баскетболисти, участвали в нея, Михаил Михов хвана лично топката. Макар и по костюм и обувки, той показа уменията си в дрибъла и стрелбата. За финал Михов дори предизвика наблюдаващите журналисти да се състезават с него, но не срещна подходящ съперник.

Заниманията на националния отбор продължават до 27 февруари на базата на Национална спорта академия, като в тях трябва да се включат още шестима баскетболисти, получили почивка в сряда.