Изпълнителният директор на Балканската баскетболна лига Асен Христов бе категоричен, че очаква оспорвани мачове и истински спектакли за феновете, които ще присъстват в Арена Самоков или ще следят по телевизията случващото се във Финалната четворка на турнира от петък до неделя. „Очаквам още по-оспорвани мачове. В края на краищата това е юбилейно пето издание на Еврохолд Балканска лига. Очаквам прелюдия към следващите пет години, още повече фенове в залата и лично аз смятам, че в това издание са четирите най-силни отбора в момента. Надявам се, че ще има много изненади. Аз лично не мога да кажа от отборите е фаворит”, сподели Асен Христов пред Гонг.

На въпрос, дали провеждането на Балканската лига става по-трудно или по-лесно през годините, Христов отговори: „По-трудно е за отборите да се доберат до Финалната четворка, иначе за организация е по-лесно. Все пак вече имаме много голям опит, така че няма проблем в провеждането. Турнирът ще продължи да съществува още дълги години. Със сигурност на Балканския полуостров има и други отбори, които са по-добри и не са взели участие, но се надяваме, че догодина те също ще се включат в това състезание.”

Колкото до това доволен ли е, че отново български град ще е домакин на Финалната четворка, Асен Христов коментира: „Изключително съм доволен. В края на краищата Самоков го заслужава. Има много хубава публика. Има много хора, които се интересуват. Техният отбор отново играе във Финалната четворка, така че всичко това е положително и те го заслужават.”

По повод плановете за догодина, Асен Христов сподели: „Още миналата година казахме, че имаме желание да участва турски отбор. Надяваме се, че през тази година, която идва, в ново издание да има участие от турски отбор. От там има заявки, има интерес от техните отбори. Въпросът е доколко тяхната федерация ще се съгласи на това.”

„Ще им кажа на феновете, че се надявам и в бъдеще да ни подкрепят и в бъдещия сезон да присъстват в залите. И се надявам, че ще им осигурим едни страхотни спектакли в следващите два дни”, завърши изпълнителният директор на БИБЛ Асен Христов.