„Стартът на сезона не е разочароващ, но не е все още това, което ни се иска. Очаквано труден старт. Ясно е, че пиковият момент няма да е в началото. Приемаме го като нормален и очакваме играта да върви само нагоре”, заяви президентът на баскетболния Балкан Иван Гавалюгов.

„Балкан е известен с това, че прави домакинските си мачове трудни за противника. Смятаме, че този сезон ще излезем от това клише и няма да е само за домакинските мачове. Имаме една от най-добрите селекции, колкото и нескромно да звучи. Не сме разкрили потенциала си още. Амбиции за класиране и задачи конкретни нямаме. Можем да победим всеки отбор и се надявам това да се случи”, сподели още Гавалюгов пред Гонг. Тимът от Ботевград записа загуба от Черно море и победа над Ямбол до момента в Националната баскетболна лига.

„Не знам другите отбори как се финансират напълно, но на този етап Балкан е финансово осигурен и няма да има никакви проблеми. Не мога да кажа, че средства се намират лесно и считам, че ние сме уникални в това отношение в страната. Нямаме генерален спонсор, но имаме около 30 малки. Това е доста трудна задача. Имаме гласувани средства от Общината и една част от тях са отпуснати. Ако всеки си изпълни ангажиментите, то Балкан няма да има никакви притеснения. Що се отнася до старите задължения – става въпрос за неизплатени задължения на спортно дружество Балкан към общинското газово дружество, който е различен юридически субект от баскетболния клуб. Мисля, че до 2-3 дни ще намерим общ език и БК Балкан ще заплаща консумативите в залата и само той ще я ползва”, заяви президентът на Балкан.

Колкото до предстоящото гостуване на Левски в събота от 18:00 часа в зала „Христо Ботев” Иван Гавалюгов каза: „Според мен Левски е от отборите, които още не са разкрили потенциала си. Фаворизира се Левски, но шансовете са 50:50. зависи кой ще е по-добре подготвен психически и имаме големи шансове да победим. Левски определено има доста класни състезатели, които ще не са добре сработени. Това за мен ще е дербито на предстоящия кръг.”