Спортният директор на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Сашо Везенков ще гледа на живо българското дерби в полуфиналите на Балканската лига Левски - Рилски спортист. Везенков е получил покана от македонската баскетболна федерация да присъства на двубоя, който ще се проведе именно на македонска земя, затова спортният директор на „студентите” ще пътува до Кавадарци, научи Гонг. Сред зрителите ще е и изпълнителният директор на родната баскет-централа Георги Глушков, който също ще пристигне в Кавадарци за мача.

Срещата между Левски и Рилски спортист е от 18 часа българско време в зала „Ясмин” в 30-хилядното македонска градче, което се намира на 100 километра от Скопие. Вторият полуфинал е от 20 часа между домакините от Фени Индустри и черногорския Морнар Бар. Сашо Везенков обаче няма да остане в Кавадарци и за финала, на който със сигурност ще играе български състав, а в събота се връща в София, където женският баскетболен тим на Левски приема ЛукОйл Нефтохимик в трети мач от финалния плейоф при дамите. Бургазлийки водят с 2-0 победи в сблъсъка за титлата.

Така Сашо Везенков, ще е само един от сериозните представителите на клубовете, защото тази вечер на трибуните в зала „Ясмин” се очаква да седнат президентите на балканските баскетболни федерации, които имат представители в БИБЛ. Вече бе обявено присъствието и на трикрактния шампион на Европа с Макаби Тел Авив Пини Гершон.