Настоящият наставник на женския ни национален тим по баскетбол Николай Боруков още не е решил, дали ще поиска да води държавния ни отбор и занапред.

„Нека отминат емоциите, тогава ще решавам, обясни Боруков след победата с една точка като домакин на Германия в последния двубой на баскетболистките ни от допълнителните евроквалификации. България за пореден път пропуска шампионата на Стария континент, а договорът на селекционера изтича с края на квалификациите.

Николай Боруков обаче не съжалява за поетия риск да извика осем нови баскетболистки за тези пресявки и смята, че тези момичета са бъдещето на българския баскетбол, че те играят по-модерно и по-агресивно от предишния му отбор.

„Ако остана начело на България, ще настоявам отново да играем мачовете си в Русе, дори следващото лято ще поискам тук да бъде организиран турнирът „Иван Гълъбов”, заради невероятната публика, която аплодира и двата отбора на полето”, каза още Боруков цитиран от БТА.

Липсата на обиграност и неизиграването на нито един приятелски мач е причина България да не се класира на Европейското първенство, според наставникът.