Николай Боруков официално бе назначен за старши треньор на националния тим на България по баскетбол за жени. След тайно гласуване на днешното заседание на Управителния съвет единствената кандидатура бе одобрена с 10 гласа – за и 2 –против. Така бившият наставник на Стара Загора заменя на поста Георги Божков, който се отказа сам от конкурса и ще се опита за класира дамския ни представителен тим на следващото Европейско първенство.

Иван Лепичев пък е новият наставник на националния ни тим за жени до 20 години. Със 7 гласа – за, Лепичев сменя досегашния треньор – Тина Димитрова, който получи 5 положителни вота при гласуването на членовете на Управителния съвет.

Венци Гечев ще води българския национален отбор за девойки до 18 години след като събра 11 гласа срещу само 1 за Цанко Цанков.

Йордан Колев пък поема представителния ни състав – младежи до 18 години. Треньорът получи 8 гласа – за, срещу 4 вота за Юлиян Аладжов.

Управителният съвет на баскетболната ни федерация реши още, че Отчетно-изборното събрание на централата ще е на 17-ти април 2008-ма година, точно преди плейофите в шампионата.

Финалната четворка на турнира за Купата на България със сигурност ще се проведе в Самоков независимо от това дали отборите на Рилски спортист ще стигнат до полуфиналите. „Взехме това решение като поощрение към Самоков”, заяви изпълнителният директор Иван Ценов след заседанието и добави, че гласуването на селекционер на жените би било по-интересно, ако Божков не бе оттеглил кандидатурата си.

Спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков е направил предложение, което ще бъде разгледано на Общото събрание, за следващия квалификационен цикъл националните треньори да се избират от специална комисия.

„По другата доста коментирана тема – помощниците на Пини Гершон, мога да кажа, че те по-скоро ще бъдат предложени от федерацията на него. Задължени сме да използваме престоя му тук”, сподели още Ценов и подхвърли на шега за израелския специалист: „Предпочитам сега да не се чуваме, защото не е много подходящ момент. Трябва да го окуражим.”