Старши треньорът на женския ни национален тим по баскетбол Николай Боруков заяви, че се надява новият технически директор на отбора Миодраг Вескович да е полезен за състава в допълнителните евроквалификации.

„Познаваме се от 25 години. Аз тогава бях треньор на девическия национален отбор. Бил е на доста международни форуми и има доста успехи. Тази година е свободен и го помолих за помощ, за да бъде по-близо до нас като технически директор на националния тим. Поддържам постоянно връзка с него. Тази идея беше назряла доста отдавна. Имаме много тежка задача. Трябваше да си свършим работата още август-септември. Да се надяваме, че момичетата ще са в добра спортна форма”, коментира Боруков.

По повод новата американка Ноел Куин, която бе натурализирана и ще е част от отбора на мястото на сръбкинята Таня Чиров Николай Боруков каза: „Тя е преотстъпена от Спартак Московска област на ТЕО Вилнюс. Все повече навлиза във форма и играе добре. Играла е в женската НБА и там се е представила добре. Не е чак такъв индивидуалист. Една американка ще вдигне духа и самочувствието на отбора. Таня Чиров е голям професионалист. Тя ме разбра и откликна на този мой ход.”

Боруков сподели, че съжалява, че няма да може да използва състезател като Теодора Петрова, която остана извън състава.

„Съжалявам разбира се, че няма да мога да използвам Теди Петрова. Аз разчитах на нея още в редовните квалификации. За съжаление старата контузия пак се е появила, когато тренираше в Славия от началото на сезона. Доколкото знам сега може би ще бъде с Данчо в Кипър. Моята информация е, че тя в момента не тренира и не играе в Славия”, заяви Николай Боруков.