Сърбите са готови за битка довечера в двубоя с България от европейските квалификации по баскетбол. Това е толкова сигурно, колкото и фактът, че може би за първи път от години домакините приемат националния ни тим като сериозна заплаха.

За това говори сериозният интерес на местните медии към срещата и огромната снимка на пълната зала „Белградска арена” на първа страница на най-тиражния сръбски спортен вестник „Спортски журнал”.

Двубоят довечера е от 21.30 часа българско време и ще определи временния лидер в нашата група А. Българите са без поражение до момента, но сърбите се надъхват изключително много за успех. Старши треньорът Душан Ивкович алармира за умението на селекционера на България Пини Гершон да контролира психологически играчите си, а и тимът му ще гони реванш за загубата във Финландия преди няколко дни.

На вниманието на Ивкович попада и главният съдия на срещата довечера, който е израелец.

„Малко е чудно, защото треньорът на съперника ни е израелец, но все пак Бахар е добър рефер”, намеква опитният сръбски специалист.

Интерес към срещата определено има, но журналистите от същия този „Спортски журнал” показват впечатляваща неосведоменост за българските баскетболисти.

Съставът на националния ни отбор е объркан, а според вестника Филип Виденов е играч на турския Текелспор, Митко Ангелов на Киев, а пък шампионът ни Лукойл Академик всъщност е не един, а два тима, защото капитанът Тодор Стойков носи екипа на Академик, а Чавдар Костов на Лукойл.

Още един сръбско-български сблъсък ще има тази вечер, само че при жените. Българският женски тим по баскетбол гостува на Сърбия от 19 часа българско време отново в евроквалификация, която ще се играе в град Ниш.