Все още единственият официален кандидат за президент на баскетболната ни федерация Владо Боянов сподели, че още преди да знае кой ще му е конкуренция за поста, е имал намерение да включи Михаил Михов сред членовете на предложения от него нов Управителен съвет на родната централа.

„Очаквах днес да се появи името на друг кандидат. Доколкото знам Валентин Златев и Симеон Варчев заявиха, че ще обявят своя кандидат, предполагам, че Мишо Михов е техният кандидат. Специално Мишо го познавам добре. Мога да кажа, че сме и приятели. Позитивен човек е. Давал е за баскетбола доста средства. Разбира се няма да превръщаме съревнованието за поста в битка, но не мога да коментирам нищо друго, защото не знам каква е неговата платформа и какви виждания има за развитието на баскетбола. Когато разбера тези неща, тогава ще мога да коментирам. Аз излязох с ясни виждания как трябва да се излезе от кризата в баскетбола, която продължи достатъчно дълго, че омръзна на всички ни”, заяви Боянов след новината на насрочената специална пресконференция в сряда, на която екс-босът на варненския Черно море Мишо Михов ще обяви окончателната си позиция.

- Очаквате ли да се появят и други кандидати за поста или май повечето хора с възможности разбраха, че работата ще е доста тежка?

- „Вижте, нещо се объркваме явно всички хора, които сме около баскетбола. Какво значи хора с възможности? Материални, финансови или какви?

- По-скоро говорим за управленски възможности.

- Това е съвсем друго. Хора, които знаят и могат чисто теоретично, а и практически да изведат баскетбола от кризата. За това разбира се, че са нужни финансови средства, но това не е най-важното. Няма толкова богато човек, който със своите пари може да изведе за дълго време баскетбола напред. Това са огромни средства. Не виждам толкова богат човек в България, пък и в Европа. Това е една огромна система в България, колкото и малка държава да сме, която трябва да се приучи сама да си изкарва парите. Баскетболът е един много добър продукт, който може да даде основа за изкарването на тези пари за неговото развитие. Такъв човек трябва на баскетбола, който знае как да стане това нещо. Няма лоши и ако е богат.

- Разбирам и от думите ви, че сте в добри отношения с г-н Михов. Интересно е дали бихте работили в екип с него?

- Мисля, че българският баскетбол няма нужда от разцепление, разделение и от вражди. Още по-малко аз ще имам такова отношение към г-н Михов. Затова и преди да разбера кой ще е другият кандидат, аз имах запазено място в Управителния съвет, който ще предложа за г-н Михов. Мисля, че няма да е лошо, ако по този начин водим предизборната кампания заедно с него, в името на баскетбола повече.”