Безспорният удар в зимната селекция на Лукойл Академик бе привличането на Боян Попович. „Лукойл Академик, Левски, Балкан и Рилски спортист изпъкват над останалите клубове като организация и ниво на работа. Това е моето лично мнение. Другите четири изостават в едно или друго отношение. Добро впечатление ми прави идеята с младежкия отбор, съставен от ваши таланти до 20-годишна възраст. С удоволствие и на драго сърце бих останал в България и бих продължил договора си с Лукойл. Първо обаче трябва да ме поканят и да получа предложение за новия сезон. Не бих се колебал дълго, разбира се, ще обсъдя и останалите възможности, но тук ми харесва, а и догодина тимът ще играе Еврокъп, което е добро стъпало. Има време, със сигурност ще се проведе такъв разговор. Знам, че догодина Лукойл ще има и нов треньор, защото в момента тази длъжност временно се изпълнява от спортния директор Сашо Везенков”, споделя Попович, цитиран от bball.bg.

„В момента съпругата ми и дъщеричката ни са при мен в България. Проблемът на Правец е, че тук няма забавления, няма къде човек да се разходи и разнообрази, защото градчето е едва от 5000 жители и на тях в един момент им доскучава. Затова и семейството ми живее някъде по пътя между Белград и Правец. Идват, после се прибират. Моят режим е еднотипен. Тренирам, храня се и спя. Когато имаме мачове – пътувам. Когато имам ден почивка, отивам до София”, коментира още Боян Попович.

„Три клуба в България имат сръбски баскетболисти. Най-близко до мен е Владимир Панич, който играе в Балкан Ботевград, а това е на 10 км от Правец. Трима са в Левски – Марко Маринович, Младен Пантич и Неманя Протич – те са ни и най-големите конкуренти. Не можем да се засечем всички и да излезем заедно, защото програмата ни е различна. През седмицата доскоро момчетата от Левски бяха ангажирани с участие в Балканската лига. Да победиш Лукойл Академик в България е равностойно на подвиг, приема се като чудо. Отборът е 10 пъти поред шампион на страната. Това понякога поражда напрежение, не можеш да си позволиш отпускане, защото всеки иска да спечели срещу теб и всеки друг, който играе с Лукойл, играе с лекота. Нищо не им тежи на останалите. Наскоро защитихме купата на България в оспорван финал срещу Левски”, казва още сръбският баскетболист.