Директорът на женското направление в баскетболната ни федерация Славчо Бояджиев най-вероятно ще помага на Дунав в завършващата фаза на дамския ни шампионат. Баскетболистките на Дунав Еконт са лидери във временното класиране на първенството, въпреки първото си поражение до момента, допуснато от тима, който ги отстрани в турнира за Купата на България - Монтана със 106:109 точки. В последния кръг от първата четворка шампионките гостуват на ЛукОйл Нефтохимик довечера в Бургас.

Русенските медии вече разпространиха новината, че селекционерът на представителния ни състав до 18 години Бояджиев ще е консултант на старши треньора на Дунав Стефан Стефанов. Славчо Бояджиев пък потвърди пред Гонг, че почти сигурно ще откликне на предложението за съвети, дошло от Русе.

Дунав Еконт е първи в редовния сезон на женския ни шампионат с 15 победи и 1 загуба, а втори е ЛукОйл Нефтохимик с 14 успеха от 16 мача до тук. Русенки обаче се провалиха в надпреварата за Купата на страната след поражение от Монтана във финала в Бургас и сега искат да подсилят отбора по пътя към защита на титлата си от миналата година.