Популярният певец Богдан Томов ще се изяви като водещ на специалната церемония, с която ЛукОйл Академик ще отбележи днес 50-годишния юбилей от европейския финал, който е играл отборът. Баскетболният ни шампион посреща АСК Рига от 18 часа в зала „Универсиада”, а съперникът е същият, както преди половин век.

Двубоят е от 6-я кръг на купа УЛЕБ, а латвийците победиха в първата среща между двата тима, като преди нея също бе отбелязан юбилеят. Тогава лично босът на Евролигата Жорди Бертомеу връчи плакети на трима от славния тим на Академик от преди 50 години и треньорът на тима Божидар Такев.

В минутите преди сблъсъка довечера в зала „Универсиада” ръководството на „студентите” ще отпразнува и на българска земя годишнината и също ще награди част от баскетболистите от тогавашния състав на Академик, а изпълнителят Богдан Томов ще даде своя дан за шоуто.

Всички фенове в залата пък ще имат възможност при условие, че познаят победителя от първото полувреме на мача между ЛукОйл Академик и АСК Рига да участват в играта за 10000 лева на полувремето. Зрителят вкарал кош от центъра ще спечели голямата награда.

Българският първенец е втори във временното класиране в своята група от купа УЛЕБ с 3 победи и 2 загуби, но посреща днешния си съперник с двама отсъстващи – Ненад Чанак и Донта Смит.

В другите срещи от 6-я кръг на група Н БК Киев е домакин на Бенетон Тревизо, а По-Ортез приема Артланд Драгонс.