Американският гард на Левски Боби Фрейзър ще остане в отбора и след Нова година. Първоначално талантът от Университета в Северна Каролина имаше договорка със „сините” до празниците, но се адаптира бързо и успешно, и продължи контракта си.

„Сега се чувствам добре, бяха малко нервен отначало, за първи път напускам САЩ и идвам в Европа. С всяка седмица се чувствам все по-добре, след всеки мач, с тези момчета, научавам все повече неща,” сподели Фрейзър пред медиите. „Ще се върна след Коледа,” обеща той.

„Не знаех какво да очаквам, каква ще е конкуренцията, какъв е градът, културата. Но ми допадна, това е голям град, има хубава храна, хубави ресторанти. Това е добър опит за мен, и с всеки ден ми харесва все повече,” обясни младокът за впечатленията си от България.

„Има силна конкуренция в първенството, има много равностойни мачове, има доста изравнени сили между отборите. Но между нас и Лукойл определено има сериозна конкуренция, мога да го кажа и само от единия мач, в който играх. Феновете, играчите, всички усещат съперничеството. Добре е да има подобна конкуренция, предвид факта, че идвам от университет, който има много сериозни съперници. Хубаво е да играеш в такива оспорвани мачове,” разказа Боби за родния шампионат.

„Голямата разлика е в залите. Залата, в която моят отбор играеше в университета, във всеки мач приемаше по 21000 души. Тук има и разлика в секундите за атака, тук са 24, там са 35. Но иначе играта е горе-долу същата, движим се много. И тук, както и у дома, обичаме да извеждаме съотборниците си на чисти позиции, и имаме системи да го постигаме. Затова, що се отнася до баскетбола, промяната не бе толкова трудна,” разясни Фрейзър разликите между колежанското първенство и НБЛ.