Приоритетните ремонтни дейности, които трябва да бъдат извършени на спортните зали "Спартак" и "Балканстрой", ще възлизат на близо 900 000 лева, съгласно вече изготвените количествено-стойностни сметки.

Това заяви кметът на Плевен Георг Спартански, цитиран в сайта на общината.

Според него е най-важно за зала "Спартак" е да бъдат осигурени вентилация и отопление, които според изчисленията ще струват към 700 000 лева, останалите 200 000 лева ще бъдат насочени към зала "Балканстрой".

Общината не може да отдели тези средства, затова при срещата с министър Красен Кралев неотдавна по повод лошото състояние на спортната инфраструктура в Плевен се разбрахме да бъдат изготвени предварителни разчети за дейностите, от които има необходимост в залите, е посочил Спартански. По думите му разчетите вече са факт и са изпратени в Министерството на младежта и спорта, откъдето община Плевен очаква финансова подкрепа.

"За голяма инвестиция, каквато е доизграждането на закритата спортна зала, е необходимо правителствено решение за предоставяне на целеви средства", допълни Георг Спартански. /БТА