Близнаците Деян и Калоян Иванови ще участват в Драфт 2007 в Националната баскетболна асоциация, съобщи испанският сайт за баскетбол solobasket.com. Близнаците, които са родени през 1986 година, ще имат право да се включат и в Драфта през 2008 година. В момента Деян Иванов носи екипа на втородивизионния Драк Инка, докато Калоян играе в елита за тима на Виве Менорка.

Двамата братя дадоха и специално интервю пред solobasket.com, което gong.bg ви предлага:

Мечтаете ли да играете в НБА?

Деян: Да, това е таванът за всеки играч. Нашата цел в момента обаче е единствено да тренираме и да подобряваме играта си всеки ден, за да достигнем максимума си. Това е нашата цел. Разбира се, НБА е мечтата на всеки баскетболист, но ние съзнаваме, че все още ни чака много работа и трябва да научим още доста.

Какви са вашите възможности в Драфта?

Калоян: Нашият представител за НБА, Анди Милър, смята, че все още има много отбори, които продължават да се развиват и това е шанс за нас. През този сезон скаутите в НБА видяха доста от стила на игра тук, например от Хорхе Гарбахоса, и това вероятно ще ни бъде от полза.

Вие сте родени през 1986 година и можете да участвате в Драфт 2008. Защо решихте да се пробвате и през 2007?

Деян: Можем да се оттеглим и да участваме и догодина, но ние не се притесняваме за това, тъй като сме оставили всичко в ръцете на нашите агенти (U1st Sports). Сега трябва да се съсредоточим върху целите на настоящите си отбори (за Калоян и Менорка – да останат в елита, а за Деян и Драк Инка – да намерят място там).

В годината, в която сте родени е имало българин, който е играл в НБА, Георги Глушков, знаехте ли това?

Калоян: (смее се) Честно казано, не. Знаем, че Георги Глушков е играл един сезон за Финикс Сънс, но не помним кога точно е било това.

Говорейки за цели, и двамата играете за отбори от Балеарските острови, въпреки че сте на различни острови, как виждате ситуацията в отделните си клубове?

Калоян: Моят тим е много сплотен и работи здраво, за да останем в Лига ACB. Няма да е лесно, но ние имаме вяра, че ще успеем. Подготвени сме психически и освен това, когато играем у дома, получаваме много подкрепа и от публиката. Със сигурност ще се поизмъчим, но съм убеден, че в края на краищата ще запазим мястото си.

Деян: При мен е различно. Ние искаме да се качим в елита, в АСВ! Отборът прави страхотен сезон и въпреки че е трудно, ние мечтаем да поднесем изненадата на плейофите.