Бившите състезатели на БК Черно море Калоян и Диян Иванови решиха да подпомогнат родния си клуб и дариха 10 000 евро. Поради тази причина ръководството на варненци даде пресконференция днес, на която бяха поканени и родителите на близнаците.

„Трогнат съм от жеста на близнаците. Нямам думи да изкажа благодарността си към тях. Тези наши двама състезатели, които пробиха и намериха своя път в първенствата на Испания и Италия, решиха да ни помогнат при тази финансова немощ в нашия клуб, а именно да дарят 10 000 евро на Черно море. Те не са съществени като сума за бюджета, но жестът е велик", коментира на пресконференцията днес заместник председателят Симеон Варчев.

Майката на двамата близнаци Женя Иванова прочете от името на синовете си тяхното обръщение. В него Калоян и Диян съобщават, че искат да помогнат, защото за тях БК Черно море е едно семейство, което им е помогнало да израснат и да се изградят като състезатели.

Междувременно Симеон Варчев разкри, че преговорите с турската фирма продължават, като успоредно се е появил и друг турчин, член на ЮНЕСКО, който също е проявил интерес да помогне. Още няколко души от Варна също са изявили готовност да помогнат със средства. Синът на Симеон Варчев също се е включил в инициативата по отношение на маркетинга в клуба, а е осигурил и средства за гостуването в Плевен както и за двата турнира за подрастващи.

Варчев изрази съжаление, че Александър Янев е заминал за Гърция. Според него състезателят е сторил това в неудачен момент, като по-добре е щяло да бъде ако това се бе случило в началото на сезона в Гърция. Отсъствието на Янев е дало сериозно отражение върху играта на Черно море, а фактът, че Тихомир Желев е играл с болки в Самоков, също оказва своя негативен ефект върху представянето на тима. Желев страда от болки в ходилото и не тренира в момента, а ходи на визиотерапии. Участието му в мача с Левски е под сериозна въпросителна.