Над 150 деца във възраст от първи до четвърти клас от дванадесет отбора от училища в София и Банкя взеха участие и разкриха баскетболните умения, придобити от началото на годината, в големия баскетболен празник по мини-баскетбол, организиран от Спортен Клуб Овергаз през уикенда. Събитието предизвика голям интерес сред родители, ръководители, журналисти и други представители на баскетболната общественост у нас, съобщи overgasbasket.com.

Празникът бе открит от Силвия Дунчева - изпълнителен директор на Баскетболен Клуб Овергаз. Тя предостави сцената първо на момиченцата от „Българско школо", които поздравиха всички с невероятно и красиво балетно изпълнение "Снежинки". Последваха серия от мачове между отборите от тези училища, а имената им бяха измислени от въображението на самите баскетболни малчугани и носеха всякакви варианти - от Акулите, през Биковете, Лъвовете, Таралежки, Пантери и дори ...отбор Светкавица. Емоциите в този съботен ден бяха много, а положителното настроение, създадено от децата на терена се пренесе и сред всички присъстващи в зала „Христо Ботев" в София.

Всяко дете в баскетболния празник получи като подарък екип, а в края бяха раздадени и множество топки с логото на Овергаз. Резултатите от срещите в тази проява нямаха значение, защото победители във фестивала бяха всички участници в него. Това бе поредната мащабна инициатива на клуба, чиито резултати при подрастващите са сред най-добрите в страната и години наред състезателите му са част от националните селекции на България.