18-годишният Томас Велев, който снощи бе пребит пред баскетболната зала на стадион „Георги Аспарухов” не е хоспитализиран, но има охлузвания по лицето и е със съмнение за комоцио, съобщиха официално от БК Левски.

Както Гонг съобщи снощи, баскетболистът от юношеската школа на Левски Томас Велев е бил набит преди началото на тренировката на тима. Момчето е откарано веднага в болница, където му е направен преглед. По време на инцидента е нямало свидетели, а на помощ се е притекъл човек, който се грижи за кафе-машината пред комплекса.

„Томас лежеше пред залата в безпомощно състояние. Не успя да обясни, какво се е случило. Веднага извикахме линейка. Пред залата е доста тъмно. Не вярвам той да е бит от познати момчета или спортисти, които тренират на базата”, коментира треньорът Иван Гогов. Той добави, че е пълно безумие да се случват подобни инциденти.

Томас Велев няма да участва в мачовете на юношеската формация на Левски в следващите дни. Предстои му възстановяване от побоя, най-вече в психологически план. „Сините” имат три мача от Младежката лига в зала „Универсиада” в идните три дни, като утре играят с Евроинс Черно море, в четвъртък срещу Черноморец и в петък срещу Тунджа.