„Изпълнихме задачата си за участие на три финала. Изпълнихме я, даже според нашата оченца далеч над очакванията. Левски спечели двете Купи и се класира на второ място в шампионата. Разбира се, че много желаехме да вземем и трите приза, но очевидно и в този шампионат ЛукОйл беше по-силният отбор”, сподели президентът на баскетболния Левски Иван Джиджев и добави: „Като цяло за нас оценката за сезона е много добра. Ние сме удовлетворени от резултатите, които постигнахме. Нашето желание е да създадем условия за развитие на добър отбор и добър баскетбол, да дадем принос в популяризирането на тази игра.”

Джиджев бе категоричен, че „сините” не могат и няма да се съревновават по размер на бюджета с шампиона ЛукОйл Академик. „Не мога да давам оценки и да сравнявам нашия бюджет с този на ЛукОйл, тъй като не познавам техния, но бих се ласкал да си мисля, че нашият може да е равен на техния, тъй като ЛукОйл е структура, която със сигурност има далеч по-богати възможности от нас. Доколкото чувам обещанията за другата година са да е още по-добър от тазгодишния. Ние не можем и не желаем да се състезаваме с тях в тази посока и това прави нашите резултати още по-значими. За съжаление в някаква степен шампионатът е и шампионат на бюджети. Чест прави на отбори, които се наредиха в челото с по-малко ресурси. Очевидно е, че на този етап не може без чужди играчи, но за мен победите са по-сладки и по-значими, когато школата и клубът е дал принос за това. Другото е самоцел. Това е моето мнение. И 10 милиона да е бюджетът и да се вземат играчи, които ласкаят нечие честолюбие, не виждам смисъл в такъв тим поведение. Горещо се надявам да запазим сегашните условия и да ги подобрим разбира се. Очакваме от началото на следващия сезон и нови спонсори. Левски заяви претенции да водещо място в българския баскетбол и се надяваме и на нови рекламодатели”, коментира още Иван Джиджев.

„Женското направление е организирано в отделен клуб – сдружение с нестопанска цел. Трябва да намерим решение как организационно да обединим действията си занапред. Правили сме консултации във федерацията. Има технически и юридически въпроси, които трябва да се решат. Това разделение преди години е станало по финансови причини. Вторият въпрос е изграждането на женски отбор, за което имаме вече доста дискусии и вероятно другата седмица ще започне конкретна работа. Трябва да решим въпроса за настилката в зала „Универсиада”. При всички положения техническите условия са такива, че трябва да намерим решение със сглобяем паркет и настилка. Знаете, че трябва да се преначертае игрището във връзка с нови изисквания и „Универсиада” ще има нова настилка”, завърши Иван Джиджев.