Баскетболният Ямбол има нов президент след като Диан Сухел Кайали замени Станислав Говедаров на поста.

"Диан Сухел Кайали е новият председател на Управителния съвет на БК Тунджа Ямбол. На извънредно Общо събрание членовете на клуба избраха ямболския финансист да ръководи нашата организация. Той сменя легендата на ямболския баскетбол Станислав Говедаров, който подаде молба за овакантяване на този пост поради служебните си ангажименти. Благодарим на Станислав за енергията и ентусиазма, с които защитаваше и ще продължи да защитава интересите на клуба", съобщиха от лагера на ямболския баскетболен клуб в официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук.

"Диан Сухел Кайали е роден на 23.09.1977 година в Ямбол. Възпитаник е на Математическа гимназия "Атанас Радев". Той е част от детско-юношеска школа на баскетболен клуб Тунджа Ямбол от 1989-а до 1996 година. Завършва висшето си образование в УНСС в София, специалност "Счетоводство и контрол" през 2001 година, а през 2016-а придобива квалификация в Лондонското училище за бизнес и финанси, специалност "Финансов мениджмънт". През 2024-а Кайали ще завърши следдипломна квалификация в Национална спортна академия с профил "Треньор по баскетбол". Член е на Управителния съвет на клуба от януари 2020-а. Работи в "Алианс агрикол" ЕООД с търговска марка "Патеса" от 2001 година и е управител на търговското дружество от 2020-а. Женен, с две деца", написаха от клуба.

"Притежаваните от него професионални квалификации, управленски умения  и разнообразен опит му дават основание да вярва, че би могъл да допринесе за постигането целите на клуба. Основна цел в предстоящата програма като председател на баскетболния клуб е мотивиране на състезателите и треньорите в поддържането на добри отношения в нормална среда за работа за постигането на общите цели на клуба. Развитие на детско-юношеската школа и създаване на Детска баскетболна академия. Създаване на по-добри условия за спортно-техническото развитие на състезателите в клуба. Постигане на възпитание в ценности и формиране култура на поведение у младите състезатели чрез спорта баскетбол. Разчита на работа в екип и подкрепа на членовете на Управителния съвет на клуба. Честито и успех на новият президент на БК Тунджа Ямбол", добавиха от клуба.