Президентът на сдружение „БК ЦСКА Червено знаме” Васил Микулаш изпрати благодарствено писмо до министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. В него Микулаш благодари за оказаното съдействие относно това да му се осигури присъствие на Общото събрание на БФБаскетбол, което ще се проведе на 14-ти декември.

На това Общо събрание Микулаш ще има възможност да предостави своите аргументи пред представителите на баскетболните клубове в страната „абсурдите”, сътворени от УС нафедерацията, се казва в писмото.

Става дума за отнемането на лиценз и ликвидира на клуб за неучастие в държавни първенства, при положение, че за тази възрастова група няма такива първенства; отнемането на лиценз за липса на дейност, след като Сдружението организира и провежда в две последователни години фестивали за деца от 4 до 10 години - Детско лято - усмихнат баскет.

Министерството на спорта създава през лятото на тази година пилотна програма за развитие на спорта в предучилищна възраст - детски градини, а УС на БФБаскетбол отнема лиценза на единствения клуб, който развива спорта, именно в тази възрастова група, пише още в писмото, изпратено до БТА.