Отборът на Черноморец Бургас, който от този сезон се завръща в Националната баскетболна лига, ще разчита на четирима американци и на 217-сантиметровият сръбски център Миленко Великович. Това обяви президентът на клуба Васил Стоянов.

Карето американци идва директно от колежанското първенство. С екипа на Черноморец ще играят плеймейкърът Джемал Кинг, шутинг гардът Тавон Джоунс, крилата Блейк Рейнолдс и Джордан Бътлър. Гигантът Величкович през миналия сезон игра за ОКК Београд и испанския Паленсия.

Ядрото от българи от миналия сезон се запазва, с изключение на Христо Николов-Гларуса. От тима на Делфин е привлечен 16-годишният юношески национал Томас Читадзе. В щаба на треньора Йордан Колев влиза Димитър Найденов.

"Ще играем при добри условия в зала "Бойчо Брънзов", която беше ремонтирана от общината. Нека баскетболната общественост в града се обедини и помага на отбора. Надявам се да ги радваме с добри игри", заяви Стоянов.

Подготовката ще протече при домашни условия, с контролен мач на 17 септември във Варна с местния Черно море. Черноморец ще участва и на силен международен турнир в Самоков заедно с гръцкия ПАОК, македонския Охрид и местния Рилски спортист.