Баскетболният Черно море се сдоби с нов талисман - делфин. Инициаторът на идеята бе председателят на Управителния съвет на основният спонсор на Детско-юношеската школа на варненския клуба Е-он България Манфред Пааш .

“Аз съм роден близо до Кьолн и там местният футболен клуб има за талисман един козел, който се казва Хансен. Преценихме, че на Варна, като морски град и на отбора, който представлява града най-добре за талисман би паснал делфинът, още повече, че той е бърз и елегантен като баскетболната игра”, заяви г-н Пааш.

Той подари на заместник председателя на Черно море Симеон Варчев картина с нарисуван делфин. Стана ясно, че в момента се изготвя костюмът на талисмана, като надеждите са той да бъде представен на публиката на следващия домакински мач на тима. Варчев благодари на Пааш, като заяви: “ Благодарение на него ДЮШ на Черно море работи успешно и създава млади баскетболни таланти. Надявам се един ден Е-он да помага и на представителния мъжки тим, но на този етап това е само мечта".