От ръководството на женския баскетболен клуб Берое Стара Загора)заявиха, че не считат Монтана 2003 за фаворит във финала на женското първенство на България.

Двата отбора започват днес битката за титлата. Първият двубой от серията, в която се играе до три победи от пет мача е в Монтана.

Монтана и Берое се хвърлят в битка за титлата при баскетболистките

"Вярваме във възможностите на нашите момичета и не считаме, че Монтана е фаворит във финала", обявиха от ръководството на Берое в навечерието на първия мач от серията за златните медали в женското баскетболно първенство.

"Отборът ни е млад и пределно мотивиран да се пребори с доста по-опитния съперник", добавиха от старозагорския клуб и изразиха надежди, че всичко ще се реши на терена и серията ще премине в духа на феърплея.

"Надяваме се, че няма да има намеса от странични фактори. Няма как да не отбележим, че в трети пореден мач срещу Монтана съдия ще бъде Николай Цинцарски, който в предишните две срещи, според нас, ни ощети в определени моменти. Искрено вярваме, че няма да има подобни ситуации, в които да усещаме тенденция и дано не се стига до там отново да обмисляме да вадим отбора от по-нататъшно участие в мачовете", завършиха от щаба на "зелено-белите". /БТА