Баскетболният Академик Бултекс 99 (Пловдив) направи много сериозен трансфер в първите дни на новата година. Това съобщиха от клуба. 

В тима ще играе българският национал Димитър Димитров, който се договори с клуба до края на сезона.

Ръководството на отбора благодари на Димитров, който направи компромис с личните си условия и отказа оферти от други отбори, както и за желанието да играе в град Пловдив. 

През миналия сезон Димитров бе част от Лукойл Академик и записа средно по 10.0 точки и 3.7 борби в 34 мача от родното първенство. През лятото той обаче се контузи на лагера на националния отбор и се възстановяваше известно време.

В началото на миналия месец Димитров изигра три срещи с австрийския Аркадия, в които записа по 7.7 точки и 5.0 борби. След това той тренираше с италианския Ферара, където можеше да замести контузен състезател, чиято травма обаче не се оказа толкова сериозна.

Очаква се Димитров да направи първата си тренировка с новия отбор още днес и да дебютира за мъжете в събота в двубоя срещу Черно море Тича. Мачът е от 17:30 в зала Строител.

В същото време пък от Академик си тръгва Тео Джонсън. Американецът бе в пробен период до днес, а ръководството прецени, че ще се лиши от услугите му./БТА