Бившият баскетболист на Лукойл Академик Кениън Уийкс очевидно не е забравил България. 30-годишният гард сподели за Гонг, че би искал следващия сезон да се завърне в родния шампионат.

„Нямам нищо против отново да играя в България. Даже бих се радвал това да се случи следващата година”, заяви 193-сантиметровият американец.

Кениън Уийкс облече екипа на студентите през 2005 година, но се контузи тежко през януари 2006-а по време на драматичната среща на Лукойл Академик с Арис завършила с победа 66:65 точки в зала Универсиада.

Малко по-късно обаче, докато се възстановяваше от претърпяната операция на коляното, Уийкс се забърка в скандал с русокоса девойка и полицията в центъра на София, което доведе до освобождаването му от клуба.

Освен в Лукойл Академик Кениън Уийкс е играл още в турското, словенското, гръцкото и израелското първенство, а след като напусна България облече екипа на уругвайския Атлетико Бигуа.

Другата промяна в сравнение с живота му у нас пък е, че от няколко месеца американецът е семеен след като миналото лято сключи брак с чаровната си приятелка в Щатите.