Бившият баскетболен национал и състезател на Фикосота Шумен, Черноморец Бургас - Павел Ламбринов заряза бизнеса заради любовта си към играта. Гардът имаше добре платена работа във фармацевтичния бизнес, но спортната тръпка го върна обратно в спорта.

За по-малко пари, но все пак на любимото поприще, 34-годишният Ламбринов се нае с нелеката задача да възкреси баскетбола в Стара Загора. Павел прие предложението да стане спортно-технически директор на женския отбор Берое`07, където старши треньор е Евладия Славчева с играещ помощник Албена Бачкова.

Амбициозното трио иска да направи пробив в родното първенство, но най-вече да покаже красив баскетбол на старозагорската публика.

„Искам да се занимавам с баскетбол. Преждевременно прекратих кариерата си заради тежка контузия. Моето място е в залата, там се чувствам най-добре. Дори работата ми в детско-юношеската школа ме зареждаше положително. Баскетболът е моята голяма любов. Дано успеем”, сподели екс-националът пред приятеля си в Гонг Иво Райчев.

Амбиция, хъс и много работа в залата - това е формулата, на която залагат в женския Берое`07. Дали ще успеят - ще видим от резултатите в родния шампионат. Шоуто вече стартира.