Битката за Купата на България по баскетбол при мъжете стартира тази вечер в новата Арена Самоков. Левски и Черно море излизат един срещу друг в първия полуфинал от 18 часа, а шампионът и притежател на трофея от миналата година ЛукОйл Академик играе с ЦСКА от 20 часа.

Левски стигна първи до голямата четворка, след като се справи в два мача с Рилски спортист, а Черно море опроверга прогнозите като отстрани Балкан Ботевград на четвъртфиналите. „Сините” обаче са амбицирани да повторят поне постижението си от преди 12 месеца, когато биха ЦСКА и срещнаха „студентите” в двубоя за златото в Перник. Стефан Георгиев, Станислав Славейков, Юлиян Радионов и съотборниците им ще се опитат да се справят с Левен Белберов, Аугустинас Витас и компания в състава на варненци.

Вторият полуфинал между ЛукОйл Академик и ЦСКА не предлага кой знае каква интрига. Шампионите имат една единствена цел и тя е – Купата, докато „червените” искат да покажат хубав баскетбол, особено след слуховете за финансови проблеми в клуба.

Двубоят за третото място в турнира при мъжете е утре от 15.30 часа, а големият финал е в четвъртък от 18 часа в Самоков.