Билетите за финалния турнир за Купата на България по баскетбол за мъже, който ще се състои от 12 до 15 март в Плевен, са по 3 лева. Това съобщиха от клуба домакин - Спартак/Плевен/.

Всеки билет ще важи за едно влизане в зала „Балканстрой", където ще бъдат състезанията. Програмата предвижда на 12 март с един билет да се видят четири интересни срещи. От 14.00 ч. Лукойл Академик се играе с Видабаскет, от 16.00 ч. е мачът между Левски и Черноморец, от 18.00 ч ще излезе отборът на домакините

Спартак/Плевен/ срещу Евроинс Черно море, а от 20.00 ч. ще бъде двубоят Рилски спортист - Балкан. В петък /13 март/ ще бъдат полуфиналите от 17.30 ч. и от 19.30 ч., а в събота /14 март/ ще бъде мачът за трето-четвърто място от 18.00 ч. Програмата предвижда най-интересната среща за първото място да бъде в неделя /15 март/ от 18.00 часа.

Домакините от Спартак-Плевен са се погрижили за осигуряване на транспорт до зала "Балканстрой" за всички мачове от деня, уточниха от клуба. В дните на турнира с по-голяма от обичайната интензивност ще се движи тролей номер 6. Неговият маршрут е с начална спирка от площада пред двете гари на Плевен - железопътната и aвтобусната, преминава през централната градска част /спирки "Дом на книгата", Цветан Спасов"/, по булевард "Русе" до зала "Балканстрой".

Според предварителните нагласи в Плевен се очаква да се съберат най-верните фенове на баскетбола от цялата страна. Вероятно залата ще бъде препълнена, защото има само 1 100 места, прогнозират специалистите. За първи път в града след 15 години прекъсване ще се събере целият елитен състав на мъжкия баскетбол в България. Очакват се около 160 професионални баскетболисти, управителният съвет на федерацията, агитките на няколко отбора, сред които със сигурност ще бъдат най-горещите привърженици на домакините, на Левски, Евроинс Черно море, Балкан-Ботевград, Рилски спортист.