Първа победа на мачовете в Кипър записа мъжкият национален отбор на България. Нашите надиграха Израел с 88-82 и си тръгват с успех след двете загуби от Русия и Полша. Срещата бе равностойна през цялото време, но в последните минути българите съумяха да измъкнат успеха. Нашите се прибират в България утре, а следващата контрола е срещу еврошампиона Испания на 15 август.

Израелците поведоха набързо със 7-3, но тройка на Филип Виденов намали изоставането на една. В следващите минути двата тима играха равностойно, като никой не успя да се откъсне. Така след първата част България водеше с 18-16.

В началото на втората четвърт нашите продължиха да имат аванс, но пет поредни точки за израелците им дадоха аванс при 27-24. Деян Иванов изравни с кош и фаул, но съперникът направи серия от 10-0 и поведоха. Все пак нашите успяха да се върнат в мача до края на полувремето и изравниха за 38-38.

След паузата срещата продължи да се развива по същия начин, като играта вървеше кош за кош.За разлика от втората част този път нямаше сериозно откъсване, но пък в края на третата българите поведоха. Нашите взеха аванс и бяха напред с 61-58.

Веднага след началото на последната част израелците изравниха, но българите пък отговориха с 4 точки поред. Израел отново изравни, след което двата тима си размениха няколко коша. Тройка на Калоян Иванов минута и 27 секунди преди края пък направи резултата 82-79 за нашите. При оставащи 36 секунди обаче израелците изравниха за 82-82. След прекъсването взето от Росен Барчовски нашите успяха да излязат напред с кош на Ърл Роуланд при 21 секунди преди края. Веднага след това Калоян Иванов пресече един пас и отбеляза за 86-82. В оставощото време нашите удържаха аванса си и спечелиха мача.

Най-резултатен за успеха бе Филип Виденов с 24 точки. Деян Иванов се включи силно със 17 точки и 9 борби, а с 14 точки, 6 асистенции и 5 откраднати приключи Ърл Роуланд. За израелците Гай Пнини отбеляза 18 точки, а Льор Елиаху вкара 17.