Президентът на БФБаскетбол Михаил Михов, кметът на Бургас Димитър Николов и президентът на БК Черноморец подписаха в зала "Бойчо Брънзов" първото от планираните множество споразумения между централата и общините в страната за съвместна работа и въвличане на местната власт в развитието на баскетбола. Тримата сложиха параф върху договор, който задължава и трите страни заедно да работят за възхода на мъжкия клуб в града.

"Това е първият договор от тези, които планирахме с общините. Ние им предоставяме кошове, както за залата, така и за няколко площадки за стрийтбол. В Бургас дадохме и специален баскетболен паркет. От своя страна общината се задължава да положи усилия и да помага за развитието на баскетбола в града. Кметът се ангажира да даде 80 000 лв. за мъжкия отбор на Черноморец, коментира Михаил Михов.

Освен това градоначалникът Димитър Николов пое ангажимента общината му да извърши частичен ремонт на зала "Бойчо Брънзов", като се наблегне на реновиране на съблекалните и тоалетните, смяна на дограмата и др. Клубът от своя страна е задължен да участва във всички първенства за подрастващи с всички възрастови гарнитури.