Всички желаещи да наблюдават последната проверка на националния ни тим по баскетбол преди Европейското първенство в Полша, ще могат да го направят безплатно.

В четвъртък мъжкият ни състав излиза срещу шампиона от Балканската лига Рилски спортист от 18 часа в зала „Универсиада”. Двубоят ще е последен за състезателите водени от селекционера Пини Гершон, които в събота заминават за град Вроцлав.

Ръководството на баскет-федерацията ни пуска свободен вход, съобщиха официално от централата. Баскетболистите ни тръгват за Полша с чартърен полет на 5 септември, а първият двубой е на 7-и срещу домакините. Мачът е от 19:15 часа българско време. Националният ни тим излиза срещу Турция на 8-и и срещу Литва на 9 септември. И двата мача са от 22:15 часа българско време.

Първите три отбора от всяка от четирите групи продължават напред в квалификационния кръг, а само четирите последни състава отпадат. Останалите тимове ще бъдат разпределени в две групи от по шест отбора.

Това означава, че при евентуално класиране на България на едно от първите три места в предварителната група, националите ни ще играят в Група F в Лодз със съперници първите три отбора от група C, където са Сърбия, Испания, Словения и Великобритания.

Двубоите са в периода 11-16 септември като се зачитат резултатите от мачовете между отбори, които са били съперници в първите групи.