Баскетболистите на Лукойл Академик победиха с 92:57 (32:13, 53:34, 86:43) при гостуването си на Балкан Ботевград в регионалното дерби от 25-ия кръг на първенството.

Студентите поведоха от самото начало и предрешиха срещата, след като поведоха с 19 точки разлика още след първите десет минути.

Във втората част момчетата на Георги Младенов бяха равностойни на многократно по-скъпата селекция на Желко Лукаич, но Лукойл отново смачка противника си в третата четвърт и доигра двубоя, мислейки за реванша от Купа УЛЕБ срещу Вентспилс в Латвия.

За Академик Уили Дийн вкара 22 точки за 28 минути на полето, а Перо Антич помогна с 16. За Ботевград Иван Лилов записа 17, а под нивото си се представи Дуейн Мортън, вкарал само две точки.

Тимът на петролната компания убедително е начело в класирането с пълна успеваемост – 24 победи от 24 мача и вече си гарантира първото място в редовния сезон.

Балкан се изравни с Левски на второто място в класирането, но така ще бъде само до понеделник, когато сините посрещат Ямбол.