Без заплати и премии за неопределено време остават баскетболистите на Спартак Плевен, след като допуснаха резил срещу Левски като домакин в последния кръг на вътрешния ни шампионат.

По думите на старши треньора на плевенчани Дарин Великов това е бил най-слабият мач на тима в последните две години, откакто той е наставник на отбора. Късно снощи целият състав начело с президента Цветан Антов е изгледал видео запис на двубоя, правейки анализ на грешките. Клубното ръководство е решило да спре заплатите и премиите за неопределен период време, докато баскетболистите не покажат игра достойна за марката Спартак Плевен.

Още утре състезателите ще имат възможност да се реабилитират пред своите фенове, когато посрещат ЦСКА, но шефовете са категорични, че дори победа не гарантира връщането на възнагражденията, които баскетболистите имат да получават. Едва след като Спартак заиграе както трябва и съгласно целите на ръководството тази мярка може да бъде преразгледана.

Плевенчани са пети във временното класиране в българското мъжко първенство с 14 победи и 14 загуби, а утрешният им съперник ЦСКА е четвърти със същия актив до тук.