Договорът на Николай Стоянов с баскетболния Берое официално влезе в сила, съобщи официалният сайт на старозагорци. 

Клубът ще разчита на един от най-добрите млади защитници в българския шампионат да бъде важна част от агресивния стил на игра, изповядван от старши треньора на Берое Любомир Минчев. 

По този начин старозагорският тим продължава с политиката си да залага на талантливи български баскетболисти, които след време да бъдат лицето на играта с оранжевата топка у нас.

Стоянов е роден на 10 март 1994 г. във Варна, като логично започва кариерата си в местния Черно море и прави дебюта си за мъжкия състав на „моряците“ през сезон 2010/2011.

В кариерата си е играл още за ТЕСИ България(20), ИУ Варна, Рилски спортист, а през последния сезон бе част от Лукойл Академик, след което от началото на 2018 г. премина в Левски Лукойл като част от грандиозната трансформация, осъществена от двата клуба по средата на шампионата. С този тим Стоянов стана шампион на България и носител на Балканската лига. 

В общо 52 двубоя през миналата кампания високият 195 см. варненец престоя на терена средно по 12.5 мин., в които се отличи с 4.9 точки и 1.8 борби средно на мач.