Берое стартира с победа новия сезон в Националната баскетболна лига. Пред около 400 зрители в Общинска спортна зала Стара Загора беройци се наложиха над Академик Бултекс 99 с 80:73.

Старши треньорът на Берое Любо Минчев стартира двубоя със стартова петица в състав: Адонис Файлър, Конър Франкамп, Николай Стоянов, Александър Янев и Далин Бачински.Почти равностойно игрово време получиха капитанът Тихомир Желев и Джеймс Уайт.

Мачът започна с кош на Бачински, който откри резултата за Берое през новия сезон, след което гостите от Пловдив заиграха уверено и поведоха в резултата. Към края на частта беройци направиха силна серия и спечелиха четвъртината с 23:18. Вторите 10 минути започнаха със серия от 5 на 0 за нашите, но забивката на Джеймс Уайт в 12-та минута на срещата остави кошът на гостите без табло, което да отчита времето. Поради тази причина срещата бе прекъсната за около 10 минути, а до края на полувремето нямаше информационно табло на този кош. Това обаче не попречи по никакъв начин на играта на „зелено-белите“, които натрупаха солидна преднина след 20 минути игра – 42:30.

На полувремето техническите лица от Берое съумяха да поставят таблото на коша, което обаче забави още повече продължението на мача. В третата четвъртина в един момент преднината на старозагорци набъбна на 20 точки, но постепенно Академик се окопити и завърши частта с 12 точки изоставане.

Заключителните минути на срещата започнаха със силна серия за пловдивчани, които се доближиха само на 4 точки от Берое – 64:60. Страхотното представяне на Далин Бачински в атака обаче позволи на нашите да дръпнат с 9 точки 5 минути преди края. Гостите се доближиха отново на 6 точки разлика 2 минути преди края. Страхотната отборна игра на старозагорския тим обаче не позволи да се стигне до изненада и играчите в зелено зарадваха старозагорската публика с хубава победа. Най-резултатен за Берое стана Далин Бачински с 21 точки и 7 борби в подкошието, Конър Франкамп и Ники Стоянов добавиха по 11. За пловдивчани Васил Бачев и Дейшън Найт отбелязаха по 23 точки.

В следващия кръг беройци гостуват на Рилски спортист в Самоков, но преди това Берое гостува на Башкими в първия си мач от Балканската лига. Срещата е във вторник от 20 часа.