Берое спечели бронзовите медали в първенството на България при жените за втори пореден път и за трети от последните 4 години. Старозагорки надделяха във втория мач от серията за 3/4 място Рилски спортист в Самоков със 64:59 и завършиха на трето място, информира bulgarianbasket.com.

За отбора на Рилски спортист отсъства най-полезната състезателка в нашето първенство Агнеса Дойчинова, която изкълчи глезен на първата среща в Стара Загора преди два дни. Съотборничките не успяха да наваксат липсата й, а особено това си пролича в борбата под двата коша. Въпреки това домакините водеха през по голяма част от срещата и също заслужаваха успеха. Гостенките изравниха в самия край за 57:57, а накрая за 30 секунди вкараха последните 5 точки в мача и спечелиха.

Добрата форма потвърди Жанета Жельова с 22 точки и 11 борби, неин четвърти дабъл дабъл за годината. Нещо повече, тя отбеляза почти всичките решителни точки в края на срещата за отбора си. Освен нея с голяма заслуга за победата е и младата Галина Георгиева с 13 точки, както и плеймейкърът Албена Бачкова – 12 точки и 3 асистенции.

За Рилецо Галина Станчева отбеляза 21 точки, нейно най-добро постижение за този сезон, а освен това тя грабна и 5 отскочили от таблото топки. Христина Иванова се завърна в игра с актив от 18 точки и 8 борби след като пропусна миналия мач заради абитуриентска вечер. Поради същата причина участие в днешната среща не взе Доли Цанкова.

Единствената състезателка, напуснала двубоя за 5 лични нарушения бе Ралица Василева от домакините, въпреки че 4 състезателки на Берое 07 висяха с по 4 лични нарушения. Тя завърши с актив от 9 точки и 4 борби.

Берое 07 взе реванш за загубеното трето място в турнира за купата на страната. В края на март в „Арена Самоков” Рилски спортист ги победи убедително и за първи път в историята си спечели призово място за купата на България. Сега обаче ролите се размениха и този път ликуваше състава на Берое 07.