Канадският център от полски произход Далин Бачински и Берое прекратяват своите взаимоотношения. До решението двете страни стигат по взаимно съгласие. Припомняме, че преди почти месец стана известно, че хронична контузия на играча се е обострила, което възпрепятства участието му до края на настоящия сезон.

Бачински си тръгва от Стара Загора след общо 16 двубоя във всички турнири за тима на Берое и прекарани на игрището общо 358 минути. В тях той записа 189 точки или средно по 11,8 на мач и 137 борби.

Специално за клубния сайт на Берое Бачински заяви: „Стара Загора се оказа страхотна за семейството ми. Бяхме изключително щастливи, че тук в болница „Тракия” се роди най-малкото ни момче. Радостен съм, че имах възможността да работя с такъв треньор и съм доволен от представянето си, докато все още можех да играя с отбора. Наистина съжалявам, че няма как да довърша сезона с Берое, но пожелавам на целия клуб да продължи по успешния път напред. Искам да благодаря специално на всички фенове за тяхната подкрепа през сезона.”