Баскетболистите на ЛукОйл Академик не допуснаха изненада в първия мач от четвъртфиналите на турнира за Купата на България. В зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта Берое направи каквото силите му позволяват срещу „студентите”, но не издържа в края на третата и началото на последната част. ЛукОйл Академик победи с 96:90 точки и вече очаква победителя от мача Балкан- Ямбол за съперник на полуфиналите.

Момчетата водени от треньора Георги Младенов показаха още в началото на двубоя, че няма да се предадат без бой, както бе и в мача за първенството между двата тима наскоро. Още в срадата на първата част Берое изравни до 16:16 точки, въпреки че частта мина под водачеството на ЛукОйл Академик и завърши при 29:23 точки в тяхна полза.

Във втората четвърт дойдоха минутите на Берое. Тимът от Стара Загора затегна редиците в защита и противодейства добре на плахото нападение на шампионите в тези минути. Берое изравни при 42:42 точки към края на полувреме и дори успя да поведе с 4 точки при 46:42 минути преди почивката. На полувремето старозагорци водеха с 48:46 точки.

След почивката пак Берое стартира по-убедително, като дръпна с 5 точки на два пъти при 51:46 и 54:49 точки в първите две минути на второто полувреме. ЛукОйл Академик обаче успя да излезе от кризата и потепенно изравни при 61:61 точки 2.17 минути преди края на трета част, която завърши при 71:64 точки.

Преднината от 7 точки стигна до 13 в средата на последната четвърт и въпреки, че Берое не се отказа да търси нещото повече срещу ЛукОйл Академик, шампионите вече бяха овладяли мача. Силен мач за старозагорци направи американецът Уил Уолкър, който завърши с 24 точки, 4 борби и 6 асистенции. С 16 точки се отчете Васил Александров, а 12 точки и 6 борби реализира Реджи Холмс.

За ЛукОйл Академик най-резултатен бе Дарил Уоткинс с 29 точки и 14 борби, като с 19 точки се отчете Димитрис Харитопулос, а с 16 Брендън Хийт. Гардът Боян Попович завърши с 14 точки и 5 асистенции, които натрупа основно през второто полувреме.

Всички новини от турнира за Купата на България в Gong.bg със съдействието на „Гранд Хотел Димят“ Варна!

Берое се опъна на Лукойл, но шампионът влезе в Топ 4

източник: Gong.bg, Мария Мицова