Джими Гавин е новото попълнение в баскетболния Берое. 29-годишният американски гард играе на позиции 1 и 2. Роденият в Арлингтън Хайтс, щата Илинойс, баскетболист е висок 190 сантиметра и тежи 88 килограма.

Гавин стартира кариерата си в отбора на университета Брадли, където в сезон 2012-2013 записва 10 двубоя. След това продължава в NCAA дивизията с Уисконсин-Парксай Рейнджърс, където прекарва 2 години. В сезон 2015-2016 Гавин играе за баскетболния тим на университета Уинтроп.

През 2016 година баскетболистът подписва своя първи професионален договор с литовския Джукиз. В 38 срещи за тима от Литва гардът отбелязва общо 349 точки и подава за 90 попадения. Следва сезон в полския Вилки Морские Шчечин, след което американецът носи екипа на Игокеа (Босна и Херцеговина).

Джими Гавин е познат на баскетболните привърженици в България с престоя си в Черно море. С екипа на "моряците" през миналия сезон записва 17 двубоя, в които се отличава с 336 точки и 92 асистенции. Американецът стартира настоящия сезон в гръцкия Ираклис, където заради коронавируса взима участие в два двубоя. Днес новото попълнение на Берое пристигна в Стара Загора и проведе първа тренировка с отбора.