Баскетболистите на Берое разгромиха младите съперници от Балкан със 109 на 55 точки в първи домакински мач от шампионата в Стара Загора. Домакините започнаха вихрено и още в 3-та минута на мача резултата беше 15 на 2 в тяхна полза. Към този момент стана ясно , че единствената интрига в срещата ще бъде с каква разлика беройци ще затворят срещата.

В хода на играта възпитаниците на Георги Младенов се съсредоточиха да отиграят в игрова обстановка различни тактически варианти в нападение и защита.

Направи впечатление пълната доминация на старозагорци в подкошието където те взеха двойно повече борби от противника и реализираха над половината от точки си.

Въпреки немалкото направени грешки, отбора спечели четирите части с разлика минимум 10 точки, като всеки един от състезателите записа приблизително 20 мин игра.

Публиката аплодира атрактивната и резултатна игра на тима , както и изпълненията на хип – хоп формацията СТЗ Отбора.

След двубоя Георги Младенов не отличи някой от състезателите и подчерта, че от този мач не могат да се вадят генерални изводи,а истинските тестове за отбора тепърва предстоят. Още следващия кръг е и първото по-сериозно дерби в А група когато Берое гостува в Благоевград на местния Академик.