Берое продължава да е без победа като домакин този сезон в НБЛ. Старозагорци допуснаха трето поражение в зала "Общинска", след като отстъпиха изненадващо на Ямбол с 64:75.

Беройци позволиха пълен обрат през второто полувреме, като една от основните причини за поражението им бяха грешките - 21 срещу само 10 за гостите. Ямбол беше и по-комбинативният тим на терена - с 20 асистенции срещу 14 за домакините.

След тази среща и двата тима са с баланс 2-3. За Берое предстои гостуване на Черно море Тича, докато Ямбол им приема Черноморец.

Иван Лилов беше над всички за победителите с 24 точки, с 16 точки и 9 борби е Ерик МакГил, а 10 точки добави Стоян Петков.

За Берое по 14 точки вкараха Брейди Роуз и Седариан Рейнс, като последният овладя и 10 борби. Николай Стоянов се отчете с 12 точки, а с 11- Дерик Джийн.

Черноморец спря устрема на Академик Пловдив и серията му от две поредни победи в НБЛ. В Бургас "акулите" надвиха своя съперник с 89:77. Това беше първи домакински успех за бургазлии и общо втори за тях през сезона.

Домакините започнаха по-агресивно мача и още в началото си осигуриха аванс, който запазиха до края.

Капитанът Константин Коев завърши с 25 точки и 9 борби, като беше в основата на добрата игра на своя тим. Дианте Болдуин добави 22 точки, като се отличи и с 11 борби и 7 асистенции. С 18 точки и 12 борби завърши Марвин Смит. Уендъл Луис завърши с 12 точки.

За Академик Пловдив по 15 точки реализираха Васил Бачев, Тони Гуджино и Йере Вучица.