С победа завърши 2016 г. тимът на Берое. В последния си мач за годината „зелено-белите“ се наложиха с 83:57 над тима на Ямбол. Двубоят се игра в зала „Диана“ в едноименния град.

Старозагорци стигнаха до успех №8 в шампионата след много силна втора част, убедителна втора половина на третата и категорична четвърта част.

Първите 10 минути в зала „Диана“ завършиха наравно 18:18. След това обаче баскетболистите на Берое бяха по-добрият отбор на терена и на полувремето се оттеглиха с аванс от 6 точки – 41:35.

След почивката играчите на домакините започнаха по-силно и в средата на третата част стопиха разликата до едва две точки при 45:43. Последваха силни минути за Берое, които върнаха солидния аванс на „зелено-белите“ – 54:45. В края на частта разликата вече бе двуцифрена и старозагорци спокойно доиграха двубоя.

Петима играчи на Берое завършиха срещата в зала „Диана“ с двуцифрен точков актив – ТШейн Гибсън, Тихомир Желев, Тодор Тодоров, Омари Гудул и Брандис Райли Рос. Най-резултатен пък бе Брандис Рос, който се отчете с 14 точки.

Следващият двубой на Берое в шампионата е на 7 януари когато в Стара Загора ще гостува тимът на Спартак (Плевен).