Берое продължава победната си серия в Балканската лига по баскетбол за мъже. Пред около 400 фенове в Стара Загора тимът записа четвъртия си успех за сезона над Академик Бултекс 99 (Пловдив) - този път с 92:74. Тази победа беше девета поредна в Балканската лига, което затвърждава ролята на Берое като фаворит за първото място в редовния сезон на надпреварата. Извън състава на домакините поради контузии бяха Далин Бачински и Джеймс Уайт, но Ивайло Тонев се завърна в последните минути на срещата след дълго отсъствие поради контузия.

В самия край участие записа и 15-годишният Михаил Комбаков. Двата тима изиграха оспорвано първо полувреме, а на почивката пловдивчани имаха аванс от 47:45.

Берое спечели мача след страхотно второ полувреме. Възпитаниците на Любомир Минчев взеха третата част с 23:12, а последната с 24:15 и така стигнаха до крайния успех. В последните секунду домакините поведоха дори с 22 точки при 92:70.

Най-резултатен за Берое беше Kонър Франкамп с 22 точки, Тре Когинс добави 21, а Александър Янев реализира 19.

За пловдивчани се отличиха Никола Вуйович с 16 точки и Васил Бачев с 14. До края на редовния сезон в Балканската лига на Берое предстоят три гостувания - на 5 март на Теута в Албания, два дни по-късно в Македония на Кожув и на 19 март отново в македонския град Гевгели на Блокотехна./БТА