Баскетболният отбор на Берое се раздели с треньора Андреа Марушич и с трима от чуждестранните си играчи, съобщиха от клуба. Вчера старозагорци се отказаха от участие в турнира за Купата на България, а няколко часа по-късно публикуваха и официално изявление.

"Клубът прекрати по взаимно съгласие договорите на състезателите Даръл Дейвис, Карлос Пепин и Антун Маричевич и сърдечно им благодари за професионализма и себераздаването в съвместната ни работа! Успех момчета в новите предизвикателства! Също така, Берое пожелава успех и на треньора Андреа Марушич", написаха от тима във Фейсбук.

"Понякога е необходимо да вземеш прагматично решение, независимо какво ти се иска или какви планове имаш . . .   Прецизирайки възможностите си в сезон, изпълнен с контузии, и взимайки в предвид лимитираната ни финансова рамка, непозволяваща да надградим състава си, а и не на последно място, участието ни във втората шестица на шампионата, водещо максимум до предопределен плейоф, взехме тежкото решение да жертваме спортно-техническото представяне, търсейки нормалността", обявиха още от Берое.