Страдащият от контузени и наказани играчи отбор на Берое премина с лекота през тима на Академик (София) побеждавайки го с категоричното 82:54. За заралии с най-много точки за втори път се отчете Конър Франкамп. Бачински, Ваклинов и Уайт пък показаха класа в подкошието. Това бе втора победа за Берое в настоящия сезон от НБЛ. Тя б постигната при отсъствието на контузените Адонис Файлър, Тихомир Желев и Ивайло Тонев. Наказание изтърпя и Александър Янев.

Любомир Минчев стартира срещата със следната петица: Конър Франкамп, Бачински, Стоянов, Евгени Василев и Джеймс Уайт. Гостите започнаха двубоя по-добре и успяха да спечелят първата част с 11:15 точки. Вторите десет минути обаче бяха изцяло в полза на „зелените“. С уникални попадения се отчете Конър Франкамп, който почти нямаше сгрешена стрелба. Същевременно Берое подобри чувствително играта в защитата и за играчите на столичани стана още по-трудно да стигат до точки. След забивка на Уайт и страхотни две тройки на Франкамп домакините спечелиха частта с 25:15 и на почивката таблото в залата показваше 36:30

През третата част Фрнакамп продължи с нвероятните стрелби и след няколко точки на Ваклинов и Бачински преднината на старозагорци набъбна до 44:32. Берое продължи да доминира над своя противник и в края на третата част дистанцията набъбна до 17 точки.  Разликата в класите започна да става все по-видима, а надеждите на гостите за нещо в двубоя буквално се изпариха. Третата част завърши при 21:13 за играчите на Любомир Минчев. Последната четвърт продължи да се развива под контрола на Берое, а гостите буквално бяха свалили гарда. Така 3 минути преди края разликата достигна 28 точки. В края на срещата имаше време и за ефектни отигравания, които вдигнаха настроението на 500-те зрители по трибуните. В крайна сметка последният сигнал бе даден при краен резултат 82:54 за Берое.