Монтана 2003 победи Берое 07 с 86:84 и е само на победа от бронзовите медали в баскетболния шампионат на България при жените. Момичетата на Славко Димитров показаха невероятен процент от линията за наказателни удари и вкараха 33 от общо изпълнените 35 стрелби от тази позиция.

Изстрел от тройката на Галина Станчева не порази целта и така Берое 07 не успя да измъкне срещата в Монтана, след като водеше в резултата през по-голямата част и напълно заслужаваше победата. На няколко пъти старозагорският тим имаше преднина от 13 точки в мача, но въпреки това малко не му достигна да стигне до крайния успех, пише bulgarianbasket.com.

За Монтана 2003 пет състезателки завършиха с двуцифрен точков актив, а най-добра в тази среща бе Ивелина Вранчева с 19 точки, 7 борби и 5 асистенции. Жанета Жельова добави 17, а с по 16 точки се отчетоха други две баскетболистки – Вера Перостийска и резервата Надежда Симеонова. Перостийска направи и 5 блока, а освен това хвана и 9 борби.

Всичките тези цифри на домакините от Монтана щяха да останат в сянка на Латаша Байърс, ако мачът не завърши така щастливо за тях. Американката вкара рекордните си в българския шампионат 36 точки и добави 12 борби за 35 минути игра.

Втората среща от тази серия за 3/4 място е в събота в Стара Загора, а победа на Берое 07 ще я върне отново в Монтана в понеделник вечер за решителен мач номер 3.