Старши треньорът на баскетболния Берое Любомир Минчев е наказан за една среща и му е наложена глоба в размер на 1000 лева.

Това решение е взел на вчерашното си заседание Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига, съобщи официалният сайт на БК Берое. 

"До тази развръзка се стига след доклад на дежурния представител на БФБаскетбол след срещата между Левски Лукойл и Берое, в която старозагорци отстъпиха със 109:105 точки при няколко повече от спорни отсъждания на съдийската тройка. Решението на ДАС може да бъде обжалвано в едноседмичен срок от страна на клуба. В мотивите си членовете на органа посочват, че според тях е доказано извършено дисциплинарно нарушение от страна на Любомир Минчев, поради което му налага най-тежката санкция, предвидена в правилника на федерацията", пише още beroebasket.com.

Отделно, Любомир Минчев е глобен и с още 100 лева заради отсъдено техническо нарушение в четвъртата част на двубоя с Левски Лукойл. В този случай наказанието е окончателно и не подлежи на обжалване.

Решението на Дисциплинарно-административният съвет от 7-и ноември е второто тежко наказание за клуба, след като само преди 2 седмици Александър Янев бе принуден да пропусне 1 среща заради доклад на съдия Мартин Хорозов след срещата с Балкан (Ботевград).