Българският ЛукОйл Академик е сериозно предизвикателство за Бенетон, но победата е задължителна, пишат италианските медии, преди срещата довечера от третия кръг на турнира за купа УЛЕБ.

„Студентите” гостуват в Тревизо от 21.30 часа българско време. Шампионите са втори във временното класиране в група Н, докато италианците са последни с две поражения. „Внимавайте за Тодор Стойков, Перо Антич и Донта Смит”, зоват още италианците, като се отбелязва още и актива на ЛукОйл Академик до тук – загубата в Латвия и убедителната победа над Артланд Драгонс в София миналата седмица. Споменава се и доброто представяне на Ненад Чанак и бразилеца Мурило да Роса в предишния кръг.

Въпреки, че в двубоя с българите Бенетон няма да бъде воден от новия си наставник Октай Махмути, в състава на клуба от Тревизо личат много известни имена на играчи, които в момента носят екипа на тима. На първо място –206-сантиметровият американец Марио Остин, италианският национал Матео Сораня, испанецът Родриго де ла Фуенте и още двама американци - Лайънъл Чалмърс и Рийс Гейнс.

Бенетон загуби първите си две срещи в купа УЛЕБ. Първо като домакин на БК Киев със 73:77 точки, а после и гостуването си във Франция на по-Ортез с 84:89 точки.